• Ruim 18.000 producten direct op voorraad
  • Voor 15:00 besteld volgende dag in huis
  • GRATIS verzending va. €200

Zagen en boren in polyester met speciaal diamantgereedschap.

Polyester bewerken

B&M Techniek levert speciale gereedschappen voor de bewerking van polyester.

Polyesters kunnen zowel thermoplastische (onder invloed van thermische omstandigheden smeltend) als thermohardende (onder invloed van een chemische of thermische reactie uithardende) kunststoffen zijn.

Polyester is een zeer hard en sterk materiaal. Dit materiaal bestaat uit een speciale hars dat gecombineerd wordt met glasvezelmatten.
De combinatie van deze twee materialen zorgen echter ook voor een groot nadeel. Doordat het zeer harde glasweefsel en de uitgeharde kunsthars totaal verschillende eigenschappen hebben is het materiaal moeilijk te bewerken.

Het schuren, doorslijpen en zagen van polyester.

Speciaal voor het bewerken van polyester heeft B&M Techniek een complete range producten in het assortiment. Zo leveren wij speciale diamantzaagbladen voor polyester, deze met diamant bestrooide metalen schijven kunnen éénvoudig op de haakse- of stationaire slijpmachine gebruikt worden. Ook hebben wij speciale polyester zaagmachines van Dynabrade waarbij het schadelijke stof dat vrijkomt goed kan worden afgezogen. 

Voor het afkorten van polyester profielen levert B&M Techniek een speciale lintzaag. Deze lintzaag wordt gebruikt voor het zagen van polyester. De zaagband is niet uitgevoerd met tanden maar met vele stukjes hardmetaal waardoor er duizenden individuele snijkanten ontstaan.
Ook voor het schuren van polyester heeft B&M Techniek diverse gereedschappen met diamantbestrooing in het programma. Ook onze nitroflex schijven worden voor dit doeleind toegepast.

Het boren in polyester

Voor het boren in polyester levert B&M Techniek speciale boren, deze boren zijn evenals de doorslijpschijven voorzien van een diamant-bestrooing. Met deze boren is gaten maken in polyester snel en efficiënt gerealiseerd.