• Ruim 18.000 producten direct op voorraad
  • Voor 15:00 besteld volgende dag in huis
  • GRATIS verzending va. €200

Vloeiboren uit voorraad leverbaar, ook alle toebehoren voor flowdrill, roltappen, snijolie en voor elke schroefdraad de juiste vloeiboor.

Uit voorraad leverbaar alle producten voor het flowdrillen / vloeiboren en bijbehorende roltappen. Vloeiboren of flowdrillen is een manier om gaten in metaal te boren, waarbij door hoge druk en wrijving het smeltpunt van het metaal wordt behaald en de vloeiboor door het metaal wordt gedrukt.

VOOR MEER INFORMATIE OVER VLOEIBOREN KLIK HIER

FORMDRILL ASSORTIMENT

Kunststof assortimentskoffer met complete vloeiboor sets. Ook verkrijgbaar als koffer met uitsluitend de smeermiddelen zodat de koffer helemaal naar wens in te vullen is.

FORMDRILL TOOLHOLDER MORSEKONUS

Uitvoering : Morse konus houder voor vloeiboren voor formdrill en flowdrill vloeiboren. Toepassing : Morseconus toolholder voor het opspannen van vloeiboren in een kolomboormachine.

FORMDRILL SPANTANG VOOR MK 2 TOOLHOLDER

Spantang voor het monteren van flowdrill en formdrill vloeiboren in de morsekonus 2 toolholder.

FORMDRILL SPANTANG VOOR MK3 TOOLHOLDER

Spantang voor het monteren van flowdrill en formdrill vloeiboren in de morsekonus 3 toolholder.

FORMDRILL VLOEIBOOR SHORT

Formdrill vloeiboor type SHORT voor het vloeiboren in profielen van staal, RVS en aluminium met een relatief dunne wanddikte. Bij de Formdrill SHORT vloeiboren wordt de gevormde kraag aan de bovenzijde van het gat niet verwijderd.

FORMDRILL VLOEIBOOR SHORT FLAT

Formdrill vloeiboor type SHORT-FLAT voor het vloeiboren in profielen van staal, RVS en aluminium met een relatief dunne wanddikte. Bij de Formdrill SHORT-FLAT vloeiboren wordt de gevormde kraag aan de bovenzijde van het gat glad afgewerkt.

FORMDRILL VLOEIBOOR LONG

Formdrill vloeiboor type LONG voor het vloeiboren in profielen van staal, RVS en aluminium met een relatief dikke wanddikte. Bij de Formdrill LONG vloeiboren wordt de gevormde kraag aan de bovenzijde van het gat niet verwijderd.

FORMDRILL VLOEIBOOR LONG FLAT

Formdrill vloeiboor type LONG-FLAT voor het vloeiboren in profielen van staal, RVS en aluminium met een relatief grotere wanddikte. Bij de Formdrill LONG-FLAT vloeiboren wordt de gevormde kraag aan de bovenzijde van het gat glad afgewerkt.

FORMDRILL ROLTAP TIN GECOAT

HSSE Roltappen met speciale TIN coating zonder smeergroeven speciaal voor het flowdrill proces.

FORMDRILL VLOEIBOOR WHITE PASTE

Formdrill vloeiboor White Paste is een speciale pasta voor het gebruik tijdens het flowdrill proces. De pasta dient in staal om de 4 boorgaten op de vloeiboor gebracht te worden bij vloeiboren in aluminium en RVS bij elke boring.

FORMDRILL VLOEIBOOR TAPPING OIL

Formdrill vloeiboor Tapping Oil is een speciaal smeermiddel voor het gebruik bij het schroefdraad tappen met roltappen in staal, RVS en aluminium.

Vloeiboren voor boren en schroefdraad snijden in dunwandig maatwerk.

Het verbinden van dunwandige metalen buizen, platen of profielen op een snelle, eenvoudige en goedkope manier is een belangrijk probleem in de metaalindustrie. Dit probleem oplossen kan in een groot aantal gevallen met het vloeiboorproces van Formdrill.

Het vloeiboorproces

Met Formdrill vloeiboren gebruikt men de snelheid van de vloeiboor en de axiale kracht om wrijving te krijgen. Deze frictie verwarmt het materiaal net genoeg om de vloeiboor door het materiaal te drukken waardoor het materiaal verplaatst wordt en op deze manier een (nog schroefdraadloos) insert ontstaat.

De lengte van de gevormde insert is tot 3 x de originele materiaal dikte.

Doordat de lengte nu aanzienlijk vergroot is, en er een gat met een exacte diameter ontstaan is, is het mogelijk om hier met een roltap een schroefdraad in te vormen. Ook is het mogelijk om zelftappende bevestigingsmaterialen te gebruiken.

Vloeiboorproces | Vloeiboren met een Formdrill Short vloeiboor

We onderscheiden verschillende uitvoeringen vloeiboren namelijk :

  • SHORT
  • SHORT Flat
  • LONG
  • LONG Flat

De SHORT vloeiboor wordt gebruikt bij relatief kleine wanddikte/plaatdikte terwijl de LONG vloeiboren voor zwaarder materiaal bedoeld is, zie ook onderstaande tabel. De FLAT vloeiboren zorgen er voor dat de ontstane kraag aan de bovenzijde van het materiaal weggesneden wordt.

 

Voordelen van het Formdrill-vloeiboorsysteem zijn :

- Zeer snel proces
- Sterke verbindingen
- Kostenbesparen
- Geen speciale machines benodigd
- Kleine investering
- Hogere kwaliteit
- Geen bijkomende componenten
- Minder productiestappen
- Milieuvriendelijk (spaanloos)

 

Vloeiboren