• Ruim 18.000 producten direct op voorraad
 • Voor 15:00 besteld volgende dag in huis
 • GRATIS verzending va. €200

Slijpstenen voor het slijpen van gereedschap en andere stalen producten.

De Flexovit slijpstenen die wij uit voorraad leveren zijn bedoeld voor het slijpen van stalen producten en HSS en hard metalen verspanende gereedschappen op slijpmachines. De slijpstenen zijn in verschillende kwaliteiten leverbaar zoals aluminiumoxide, keramisch en silicium carbide. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u uitstekend adviseren en zo de juiste slijpsteen voor de juiste toepassing selecteren.

VOOR TECHNISCHE INFORMATIE OVER SLIJPSTENEN KLIK HIER

FLEXOVIT KOMSLIJPSTEEN Ø 150 MM.

Hoogwaardige Flexovit komslijpsteen (Vorm 05) voor het slijpen van o.a. TIG electrode op de Creusen slijpmachine. Deze slijpstenen zijn ook zeer geschikt voor het slijpen van HSS boren en andere verspandende gereedschappen.

FLEXOVIT SLIJPSTEEN SILICIUM CARBIDE Ø 150 MM.

Hoogwaardige Flexovit silicium carbide slijpsteen voor het slijpen van o.a. hard metalen gereedschap op de Creusen slijpmachine.

REDUCEERRING VOOR SLIJPSTENEN

Reduceerringen voor het verjongen van gaten in slijpstenen.

De juiste Flexovit slijpsteen selecteren

Met onderstaande richtlijnen kiest u de juiste slijpsteen :

 1. Welk materiaal gaat u bewerken en wat is de hardheid hiervan?
 2. Hoeveel materiaal moet verspaand worden?
 3. Wat is de vorm van het te slijpen gereedschap en wat is de gewenste oppervlakte ruwheid?
 4. Welke slijpmachine gaat u gebruiken? Denk hierbij aan vermogen en de lagering van de machine (trillingen)
 5. Welk toerental en welke voeding is nodig? (De Flexovit slijpstenen zijn ontworpen en getest voor verschillende toepassingen en snelheden. Voor veilig gebruik van de slijpstenen, dient u zich er van te verzekeren dat geen enkele slijpsteen gebruikt mag worden boven het maximaal toelaatbare toerental)
 6. Bepaal het oppervlak en de hardheid van het contactvlak tijdens het slijpen.
 7. Gaat u nat of droog slijpen?
 8. Wat is de zwaarte/intensiteit van de slijptoepassing?
 9. Wat is de dress methode? 

 

Welk materiaal gaat u slijpen?

Het te bewerken materiaal beïnvloed de selectie van de korrelsoort-, grofte en hardheid. Aluminiumoxide slijpkorrels zijn het meeste geschikt om materiaal met een hoge treksterkte zoals staal en ferritisch gietijzer te slijpen. De edeler types aluminiumoxide worden aanbevolen voor hardere staalsoorten en voor grote contactvlakken.
 

Materialen met een lage treksterkte en non-ferro’s zijn het meest efficiënt te bewerken met Siliumcarbide slijpkorrel. De hardheid van het te bewerken materiaal bepaalt de penetratie die bereikt kan worden met de slijpkorrel.

Een fijnere korrel wordt aanbevolen om harde materialen mee te bewerken. Zachte materialen kunnen het best bewerkt worden met middel- tot grove korrelgroftes. Voor het meest efficiënte resultaat moet de hardheid van de slijpsteen altijd aangepast worden aan de hardheid van het te bewerken materiaal. 

Als algemene richtlijn geldt, hoe harder het materiaal, hoe zachter de slijpsteen.

 

Materiaal verspaning

Voor een hoge materiaal verspaning, zoals bij het slijpen van gietstukken, neemt u een grovere korrel, voornamelijk grofte 12 t/m 24. Een fijnere finish met behoud van de vorm vereist een fijnere korrel.

De eindfinish wordt vaak bereikt door uitvonken. Er wordt geen verdere aanzet gegeven. De slijpsteen laat men verspanen tot de slijpvonken afgenomen zijn.