• Ruim 18.000 producten direct op voorraad
  • Voor 15:00 besteld volgende dag in huis
  • GRATIS verzending va. €200

Diamantboren voor steen, beton en gewapend beton.

B&M Techniek levert uit voorraad een uitgebreid pakket aan diamantboren, onze diamantboren staan bekend om hun hoge kwaliteit.

Voor het gebruik van diamantboren onderscheiden wij twee verschillende hoofdgroepen namelijk:

  • Diamantboor droog (voor gebruik in bakstenen en andere abrasieve materialen)
  • Diamantboor nat (voor gebruik in beton en harde steensoorten 

Deze diamantboren zijn qua uiterlijk makkelijk uit elkaar te houden, onze diamantboor voor beton is blauw van kleur en heeft een standaard aansluiting van 1/2" of 1 1/4".

De diamantboor voor abrasief materiaal is rood en tevens voorzien van stofgaten waardoor het geproduceerde stof afgezogen kan worden, de standaard aansluiting voor deze diamantboor is M16.

Beide soorten diamant boren zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en met aansluitingen zoals 1 1/4", M30, M16, 1/2". Het toerental van de diamantboor is belangrijk en afhankelijk van de diameter, de hardheid van het te boren materiaal en wel of geen wapening. Het gebruik van water tijdens het boren is een belangrijk aandachtspunt, boor in beton, graniet en harde steensoorten altijd met voldoende water!

Bij de diamant boren voor droog gebruik (rood) zijn in de boorhuls gaten gemaakt waardoor ook het stof dat tussen de boorhuls en de boorwand zit wordt afgezogen. Onze diamantboor voor drooggebruik is evenals de blauwe diamantboren (voor beton) voorzien van kwalitatief zeer hoogwaardig snelsegment en speciale binding, hierdoor heeft de diamantboor een zeer hoge standtijd terwijl dit toch gecombineerd kan worden met snelle materiaalafname.

VOOR MEER INFORMATIE OF UW BESTELLING KLIK HIER