• Ruim 18.000 producten direct op voorraad
  • Voor 15:00 besteld volgende dag in huis
  • GRATIS verzending va. €200

Diamantboormachines van Tyrolit voor trillingsvrij boren in beton en gewapend beton.

Onze topproducten in diamantboortechniek zijn de Tyrolit diamantboormachines wanneer er zonder lawaai, stof of trillingen dient geboord te worden, dan komen deze machines tot z'n recht. Door de zeer sterke motoren met toerentalcontrole en speciale lagertechnieken wordt een betonkern met absolute precisie uitgefreesd ook bewapeningen vormen hierbij geen hindernis. Ideaal bij boor- en breekwerkzaamheden op ”gevoelige” plaatsen zoals hospitalen, laboratoria, computerzalen, kantoren of scholen.

Met het complete assortiment droog- en natkernboormachines en het passende toebehorenprogramma maken wij het mogelijk effectief, zonder trillingen en economisch te werken.

Diamantboormachine voor droog gebruik.

Voor het boren in abrasief materiaal zoals kalkzandsteen, baksteen enz. kan men met een diamantboormachine voor droog gebruik volstaan. Deze boormachines hebben wij met verschillende vermogens. Een goede diamantboormachine voor bijvoorbeeld electrodozen in de muur te boren is de TYROLIT DME 18 SD dit is een zeer krachtige en toch handzame machine voor het droog boren van gaten in abrasief materiaal tot een maximale diameter van 162 mm.

Diamantboormachine voor nat gebruik

Grotere gaten in beton of gewapend beton kunnen geboord worden met de verschillende diamantboormachines uit ons TYROLIT programma. Deze boormachines zijn (ook) geschikt voor nat gebruik en zijn allemaal in combinatie met een boorstatief te leveren. Deze serie diamant boormachines begint bij de TYROLIT DME 22 SU deze machine is uitgevoerd met een 3 snelheden motor en is voor de meest voorkomende boorwerkzaamheden inzetbaar. Voor gaten in beton tot en met 450 mm. is er de TYROLIT DME 33 MW deze machine dient altijd gebruikt te worden met statief.

Toebehoren voor diamantboormachine

De praktijk leert dat de situaties op de werkplek altijd heel verschillend zijn. Om niet voor verrassingen komen te staan zijn er veel hulpmiddelen voor het boren met diamant, zo hebben wij bijvoorbeeld systemen voor het boren met koelwater om op plekken te boren waar geen wateraansluiting is, ook voor het opvangen van het koelwater zijn speciale hulpmiddelen. Ook hebben wij telescoopverlengstukken voor de statieven van de diamantboormachines hierbij wordt het statief op het te boren vlak geklemd middels een plafond of muur.

KLIK HIER VOOR EEN OVERZICHT VAN AL ONZE DIAMANTBOORMACHINES