• Ruim 18.000 producten direct op voorraad
  • Voor 15:00 besteld volgende dag in huis
  • GRATIS verzending va. €200

Boren in Hardox met Rotacon kernboren Boren in Hardox met ROTACON kernboren

Hardox wordt veelal toegepast als plaatwerk dat verwerkt wordt tot slijtdelen aan hydraulische grijpers, shovelbakken en knijpbakken.

Hardheid: HARDOX is verkrijgbaar in HARDOX 400, HARDOX 500 en HARDOX 600 het getal achter de naam HARDOX geeft de globale hardheid op de schaal van Brinell aan. HARDOX is in alle gevallen erg hard daardoor kunnen zand en stenen weinig schade aanrichten op dit materiaal, door deze eigenschap wordt HARDOX vooral toegepast als slijtdelen die met grote kracht over abrasieve materialen zoals zand en grind gehaald worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan tanden van shovelbakken. De hardheid van HARDOX plaat zit niet alleen in de oppervlakte maar de platen kenmerken zich door het feit dat ze tot in de kern hard zijn.

Taaiheid: Wat HARDOX echt tot een uniek product maakt is dat het naast erg hard is ook bijzonder taai is. Dit maakt het materiaal wel lastig om in te boren, frezen of zagen, maar zorgt wel voor het grote voordeel dat het bij onverwachte belastingen niet afbreekt

B&M Techniek levert verspanende gereedschappen zoals boren, verzinkfrezen en lintzagen voor de bewerking van Hardox. Het lastige bij het boren en frezen in Hardox is dat er door de taaiheid en veerkrachtigheid van het materiaal vaak trillingen ontstaan. Om HARDOX goed te kunnen verspanen is het zaak om de trillingen in de kernboor, de magneetboormachine en het werkstuk minimaal te houden. Daarom kunnen de volgende maatregelen genomen worden:

  • Blijf zo kort mogelijk op het werkstuk, gebruik korte boren
  • Span het werkstuk zo stabiel mogelijk op.
  • Gebruik voldoende koelvloeistof om zowel het werkstuk en het gereedschap te koelen.

VOOR EEN OVERZICHT VAN DE ROTACON KERNBOREN KLIK HIER