3M Scotch Brite op rollen, handpads of schijven in veel uitvoeringen leverbaar.


Scotch brite is een merknaam van 3M dit is een soort nylon schuurvlies, ook andere merken van dit schuurvlies worden daarom in de roestvaststaal- en metaalindustrie gemakshalve vaak scotch brite genoemd. Onder de merknaam ScotchBrite vallen echter veel meer verschillende kwaliteitsprodukten van niet-geweven (non-woven) nylonvlies. Maar naast surface conditioning, clean & strip borstels en vele andere 3M materialen is het schuurvlies het meest bekende materiaal. Dit schuurvlies is een nylon materiaal met een open en veerkrachtige structuur, dit nylonvlies is geïnpregneerd met schuurkorrels in verschillende kwaliteiten en groftes. Het grote voordeel van scotch brite is de gelijkmatige krasstructuur die men verkrijgt doordat de schuurkorrels op het elastische en verende vlies zitten, hierdoor worden de schuurkorrels tijdens gebruik met nagenoeg dezelfde druk langs het te schuren materiaal bewogen.

B&M Techniek is specialist op het gebied van allerlei scotch-brite producten. Zo hebben wij scotch brite rollen, Radial bristle discs, scotch brite pads, surface conditioning schijven, surface conditioning banden en veel andere 3M scotch-brite producten.

De scotch brite rollen van B&M Techniek zijn er in verschillende kwaliteiten :

Scotch Brite band voor powerfile

  • 3M AVF Scotch Brite
  • 3M SUF Scotch Brite
  • Super Cut schuurvlies
  • 3M Scotch Brite reinigingsvlies (wit/zonder schuurkorrel)
  • Silicium Carbide Coarse

Maatwerk in scotch brite en surface conditioning banden

Ook leveren wij scotch-brite rollen op maat, zo kunt u bij ons de door u gewenste breedte en lengte van het scotch-brite materiaal opgeven. Ook is het mogelijk om ronde schijven van scotch brite te maken, dit kan eventueel ook met klithechting.

Een ander product dat onder de merknaam 3M Scotch Brite valt is surface conditioning, ook dit materiaal is te verkrijgen in schijven met klithechting en in banden, ook dit kan in iedere door u opgegeven afmeting en kwaliteit. Surface conditioning is in verschillende groftes verkrijgbaar.

VOOR EEN OVERZICHT VAN ONZE SCOTCH BRITE ROLLEN KLIK HIER