Schuurbanden voor de bewerking van RVS, staal, aluminium en hout.


Schuurbanden voor de bewerking van RVS, staal, aluminium en hout.

De verschillende uitvoeringen schuurbanden

Schuurbanden zijn in zeer veel varianten en maat- voeringen leverbaar.

De opbouw van een schuurband bestaat uit 4 belangrijke zaken, namelijk :Wij hebben een bijzonder breed assortiment en hebben voor elke toepassing een geschikte oplossing.

  • De drager of het basismateriaal
  • De binding
  • De schuurkorrel
  • De coating

De drager of het basismateriaal van een schuurband kan gemaakt zijn van papier dit wordt vaak gekozen vanuit economisch oogpunt, schuur banden met een drager van linnen of katoen worden onder andere toegepast omdat dit materiaal erg soepel is en zich in combinatie met een zacht contactwiel van de bandschuurmachine makkelijk aanpast aan geprofileerde werkstukken. Een polyester drager is een zeer sterk en scheurbestendig materiaal, schuurbanden met een polyester drager worden daarom gebruikt voor de meest zware toepassingen in de staal en roestvaststaal industrie.

De binding van een schuurband bestaat uit een zeer hoogwaardige kunsthars en is een belangrijke eigenschap van de schuurband, de schuurkorrels mogen namelijk niet uit hun zetting breken tijdens het slijpen voordat de schuurkorrel volledig verbruikt is.

Schuurkorrels in allerlei verschillende groftes zijn er in diverse soorten waarvan de meest bekende aluminiumoxide is. Aluminumoxide schuurkorrels worden veel toegepast voor het schuren van hout en andere zachte materialen, maar ook voor speciale toepassingen zoals het voorpolijsten van roestvaststaal al dan niet in combinatie met een speciale coating wordt aluminiumoxide toegepast.
Zirkoonoxide is een meer hoogwaardige schuurkorrel dan aluminiumoxide en wordt daardoor voor zwaardere toepassingen ingezet. Schuur banden met een zirkoonoxide korrel (meestal voorzien van een blauwe coating) en een polyester basismateriaal worden veel ingezet op bandschuurmachines in constructiewerkplaatsen.
Een schuurband met een siliciumcarbide schuurkorrel is gemaakt voor het schuren van onder andere brons, messing en glas maar ook voor aparte toepassingen zoals het finishen en satineren van roestvrijstaal en het schuren van beton en natuursteen worden deze schuurbanden ingezet. Siliciumcarbide is een zeer hard mineraal maar heeft ook de minder goede eigenschap dat de schuurkorrel snel uitbreekt.
De laatste 10 jaar zijn schuurbanden met een keramische schuurkorrel sterk in opmars. Het keramische schuurmateriaal is een zeer hard en sterk mineraal en heeft tevens de eigenschap dat de schuurkorrel zelfslijpend is door een continu scherpe schuurkorrel kan men met keramische schuur banden veel koeler slijpen als met traditionele schuurkorrels.
Doordat de verschillende schuurkorrels gecombineerd worden met de verschillende dragers ontstaat een groot aantal verschillende schuurbanden voor de meest uiteenlopende toepassingen.

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OF VOOR UW BESTELLING.