Snel en vakkundig RVS polijsten met 3M Trizact schuurmateriaal.


RVS Polijsten met 3M Trizact schuurschijven en schuurbandenPolijsten van roestvaststaal

RVS Polijsten met 3M Trizact schuurschijven en 3M Trizact schuurbanden.

RVS Polijsten is het proces waardoor het oppervlak van het roestvaststaal glad en glanzend gemaakt wordt. Hierdoor krijgt het materiaal een sterk spiegelend effect.

Als men door een sterke microscoop naar het oppervlak van staal, aluminium of roestvrijstaal zou kijken ziet met dat het oppervlak sterke pieken en dalen vertoont.

Door het materiaal in stappen met een steeds fijnere korrel te schuren worden de pieken steeds verder afgevlakt totdat deze nagenoeg vlak zijn.

Het polijstproces bestaat uit het schuren met steeds fijner schuurmateriaal waardoor het oppervlak steeds gladder gemaakt wordt. De visuele eigenschappen van voorwerpen kunnen zo door polijsten verbeterd worden. Polijsten van roestvrijstaal wordt ook vaak uit een technisch oogpunt gedaan om bijvoorbeeld bacterieën veel moeilijker aan het materiaal te kunnen laten hechten zoals onder andere in de voedingsmiddelenindustrie.

B&M Techniek levert polijstmaterialen zoals polijstschijven, polijstpasta en polijstmachines. Maar ook schuurmaterialen zoals schuurschijven, schuurbanden en de hiervoor benodigde toebehoren zijn bij ons uit voorraad leverbaar.

 

3M Trizact schuurschijven

De 3M Trizact schuurschijven zijn een revolutie op het gebied van schuren en polijsten van roestvrijstaal.

3M Trizact schuurmateriaal heeft de unieke structuur van een piramide, opgebouwd uit verschillende lagen schuurmineralen. Telkens wanneer het schuurmateriaal slijt, komen er nieuwe, scherpe mineralen tevoorschijn. Het resultaat is een uniek gelijkmatige en egale afwerking welke duidelijk sneller bereikt wordt dan met traditioneel schuurlinnen.

B&M techniek levert diverse Trizact producten zoals 3M Trizact schuurschijven met klithechting, 3M Trizact schuurvellen en 3M Trizact schuurbanden die in iedere gewenste breedte en lengte gemaakt kunnen worden.

Voor het schuren met Trizact schuurschijven hebben wij speciale steunschijven en FLEX polijstmachines in ons programma.

Voor het napolijsten hebben wij allerlei soorten polijstschijven zoals sisalschijven, fiberborstels, katoen- en flanelschijven. De keuze van de juiste polijstschijf is onderandere afhankelijk van de te polijsten materiaalsoort en de vorm van het werkstuk.

De polijstschijven worden in combinatie met polijstpasta gebruikt. De keuze van de polijstpasta is afhankelijk van de te gebruiken polijstschijf en de materiaalsoort.

 

VOOR EEN OVERZICHT VAN AL ONZE POLIJSTMATERIALEN KLIK HIER.